söndag 5 augusti 2012

3/8 MAIF har fint träningssällskap


Mitt under Sommarcupens första dags avslutande matcher, började A-laget sitt träningspass på A-planen. En hel del intresserade bänkade sig på huvudläktaren för att titta. Ännu fler kom när det spred sig att Chippen och Musse fanns i gänget som latjade boll. Det var idel glada miner på planen, trots att Swärdh och Torstensson körde ganska hårt med dem. Kanske var det det vackra vädret som gjorde det. Kanske var det helt enkelt väldigt roligt att vara samlade igen.


Musse är redo för spel, men kanske en aning matchotränad. Om han stannar i MAIF kommer han göra sitt bästa för att hjälpa till att dra in poäng och se till att laget stannar i Allsvenskan en säsong till. Vad roligt det hade varit att få behålla honom ett tag.


Pärlan är en riktig pärla. Jag hoppas hans målskytte kommer igång igen, så han inte tappar självförtroendet och lusten. Han är självskriven i startelvan, tycker jag.


Macke är tillbaka från start. Han har fått nog av bänknötandet. Dock är han ödmjuk och inser att konkurrensen är hård. Nu är Erton förlorad för MAIF och Macke har chans att visa att han har mer att ge. Får han bara in ett par mål inom kort, blir han säkert att räkna med.


Jag vet inte vad Osiako gör här. Kanske är han påtänkt för ett återtåg till klubben. Kanske håller han bara igång i väntan på nya äventyr. Han har i alla fall verkat ha kul på de träningar jag sett. Han bjuder på sig själv, skojar med resten av gänget och verkar allmänt avspänd. Vi får väl se vad som händer.


Craig har spelat U21 ett tag och hans kropp ser ut att hålla. Det gillas. Han är en mycket sympatisk kille med en bra spelförståelse. Jag hoppas det går bra för honom framöver.


Visst vore det roligt om Chippen stannade ett tag i MAIF. I alla fall så länge han inte hittat en ny klubb ute i Europa eller i USA, som det snackats om tidigare. Chippen vore ett toppentillskott och en riktig publikmagnet för klubben.


Mycket lek och lite allvar... Nej, tvärtom... men visst är det skönt att se att killarna trivs tillsammans och på Strandvallen. Det är härligt att se att stundens allvar med tabelläget inte slagit ner humöret på dem.



En annan "gammal" spelare, som många nog skulle vilja se på A-planen i MAIF-tröjan, är Juan Robledo. Det är nog inte helt otänkbart att det blir så inom en snar framtid. Jag håller i alla fall tummarna.



Thomas har alltid bråda dagar. Hans telefon går varm och han har ständigt något på gång. Han måste ju ligga steget före. Det är ju Thomas som kan vifta med trollspöt och få till den perfekta truppen. Ja, med hjälp av pengar från styrelsen, Mjällby support AB och andra sponsorer förstås. Thomas är en klippa.




Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: