onsdag 11 februari 2009

Det såg trögt ut...

... men det gick ju till slut.

Årets första träningsmatch utomhus spelades ikväll på Svarta Led i Sölvesborg. MAIF gästades av KAIF (Karlskrona AIF).

Snön yrde kring våra huvuden, men det hindrade inte matchen. Spelarna var, de flesta i alla fall, väl påpälsade och verkade taggade för spel.

Vi såg fram emot fotboll igen. Mycket efterlängat.

Peter Swärdh provade två olika uppställningar i de respektive halvlekarna. I den första fick bl.a. Eken, Kacaniklic, Robledo, Robin C, Tobbe & Osiako chansen att visa sin styrka.

Alla såg pigga ut och de bollades friskt. Dock blev det tvärstopp när de närmade sig "lillebrors" mål. Inga riktiga avslut. Ju längre halvleken led, desto krampaktigare blev spelet.

Karlskrona hade inte många riktiga chanser, men den bästa de hade, resulterade i mål. Asper lyckades inte nå bollen på en snabb kontring. Det stod 0-1 till gästerna, vilket också var ställningen i pausen. Suck!

Peter Swärdh snackade taktik med killarna i pausen. Han gjorde några ändringar i laguppställningen och matchen satte igång.

In på plan kom nu bl.a. Erton, Bagarn, Löken, Danne och några juniorer, som tagit klivet upp bland de stora grabbarna. Kanske inte en riktig värdemätare, men dock en föraning om vad som komma skulle.

De blev lite mer fart i matchen igen och de gulsvarta visade vilka som bestämmer. De höll i taktpinnen och ville verkligen kvittera. Bagarn var farlig på huvudet uppe vid motsåndarmålet ett par gånger, ena gången blev det nästan mål. De unga killarna kämpade till sista snöflingan. Bollen skulle in.

Så kom äntligen 1-1-målet. Förlösande! Proppen gick ur och spelet flödade MAIFs väg. Sista fjärdedelen av matchen var den mest produktiva. Flera chanser producerades och till slut kom 2-1, 3-1 och även 4-1. Matchen slut!

Jag har en känsla av att det kommer bli riktigt roligt att följa Mjällby AIF i år.

På lördag spelas två träningsmatcher i Sölvesborg. Jag kan tyvärr inte se någon av dem. Jag hoppas dock någon kan lämna ett trevligt referat på forumet eller via mail till mig.