söndag 8 juni 2008

Konungens återkomst

Efter de senaste skitmatcherna var det minsann dags för vinst igen. 2435 åskådare på Vallen vittnade om detta. Nja, kanske inte riktigt alla, för där fanns många tillresta bortafans.
Dags för derby; Mjällby AIF - Landskrona BOIS

Kampen mellan klackarna började direkt då spelarna äntrade planen. Jag måste tillstå att BOISarna var strået vassare från början. Dock blev deras rop och ramsor svagare ju längre matchen led. Ni kommer ganska snart förstå varför.
MAIF-klacken, som från början levde på hoppet, växte med uppgiften och tjoade kraftigare och kraftigare i takt med klockan.

BOIS startade mycket stabilare än MAIF. De tog täten och producerade den ena målchansen efter den andra. MAIF lyckades aldrig ta sig förbi deras backlinje. Det var stopp så fort de passerat mittfältet.
BOIS får frispark på frispark och hela spelet känns väldigt farligt för MAIF. Skulle även denna match bli en plattmatch?

Danne tillbaka efter sin skada

Efter ca 8-9 minuter blir Johan S neddragen och tar sig för låret. Han linkar mot avbytarbänken och signalerar för byte. Han kan uppenbarligen inte spela mer.

Det tar några minuter innan ett byta kan ske, och Johan får trampa runt i sin väntan. I elfte minuten kommer Adam Berner in i hans ställe. Genast mycket piggare spel.

Landskrona fortsätter styra spelet och härska på plan. Mjällby får inte till något av värde.
I 21a minuten gör Per Cederqvist 1-0 för BOIS. Huga.. hur skulle det nu gå? Skulle luften gå ur de gulsvarta helt, eller skulle de bli taggade?

I 28e minuten blir Adam neddragen i straffområdet. Han föll ganska lätt, men domaren blåste straff. Eken fick förtroendet och satte den lätt. 1-1!!!

Nu då, skulle tändvätskan ta fart? Jojomen, nu började det hända grejer.
MAIF började spela boll igen. Landskrona var fortfarande med i matchen, men de gulsvarta tog för sig mer.

2-1 Juan Robledo, ett snyggt distansskott.
Nu blev det fart på killarna.

Hoppsan, här kunde Landskrona kvitterat...

MAIF gick till halvtidsvila i ledningen. Härligt!

Andra halvlek började lika piggt som den första slutat. Man hade nog snackat ihop sig ännu mer i pausen.

Osiako var klart bäst på plan idag.

Adam hade flera fina chanser.

Backlinjen kom mer och mer till sin rätt ju längre matchen led. BOIS fick svårare och svårare att ta sig ner till Asper, som dock räddade allt som kom i hans väg.

Sebastian Karlsson i Landskronamålet hade det ganska svettigt under andra halvlek. Det blev farligt nästan varje gång MAIF närmade sig.

MAIF hade många hörnor, men luckades som vanligt inte förvalta dem. Vilken tur att de kunde göra mål på annat sätt.

3-1 (74:e min) Ekenberg ät tillbaka. Han blev så glad att han knöt näven i en segergest mot klacken. Skönt för honom och för laget.

76:e min Byte igen. Marcelo ut. Tobbe in.

83:e min Ännu ett byte. Tredje och sista för Mjällby. Danne ut. Sasa in.

4-1 Kung Eken (87:e min)
Hur tjusigt som helst!
Proppen har gått ur. Laget kan vinna igen. Kanon!

Det blev tre extraminuter, men alla var ganska trötta nu och man bollade mest runt mellan varandra. Inget av laget orkade göra mer. Vad gör det? MAIF hade ju en betryggande ledning, helt ointagbar för BOIS på så kort tid.

TACK klacken, för att ni aldrig sviker oss, säger nog killarna.

TACK KILLAR, för att ni visade att ni inte ger upp!
Sammanfattningsvis... En kanonmatch som började lite trevande, men som växte och till MAIFs fördel.