torsdag 5 juni 2008

Vi hade i alla fall tur med vädret...

Ni som av olika anledningar inte var på plats i Falkenberg igår kväll och såg matchen mellan FFF och MAIF... GRATTIS! Ni slapp se detta enorma sömnpiller.

Enda behållningen för oss var besöket på GeKås i Ullared, att vi helt oförhappandes träffade Kärlekens kusin med en annan kusins son på idrottsplatsen och att vädret var helt underbart.







Mjällby startade piggt och anföll direkt med ett ganska farligt skott. Tyvärr varade detta snabba spel endast några minuter och snart uppträdde man lojt och trögt. Falkenberg, som från början verkat lite skrämda, genomskådade snart MAIF och tog över mer och mer.










Vad Ekenberg gjorde på plan förstår jag inte. Han har t.o.m. själv sagt att han inte var sitt vanliga snabba jag. Han lommade runt trött och oinspirerad. När han väl sprang på boll, höll han på att ramla. Det var uppenbart att han inte mådde bra och att resten av laget undvek att passa honom. Detta gjorde att hela laget "haltade".

I mitt tycke, skulle Adam Berner och Jörgen Nilsson fått chansen från start, så kanske matchbilden sett annorlunda ut. Eken kunde ju ha suttit som avbytare, om nu Thomas ansåg att det fanns kraft att hämta mot slutet av matchen.




FFF krigade sig in i matchen och snart hade de anfall på anfall, avlösta av den ena hörna efter den andra. MAIF kunde inget annat än försvara sig efter bästa förmåga.


Det är skönt att ha Sasa i spel igen, men tyvärr räcker han bara till i en halvlek. I denna match lyckades han inte uträtta så mycket under sina 45 minuter.




Osiako var OK, men då det sällan fanns någon spelbar lagkamrat att nå, lyckades han inte alltid med passningarna.
Marcello & Löken rev och slet som vanligt, men precis som för alla de andra, fick de inte heller spelet att stämma.





En av alla Falkenbergs femtielva hörnor. Tur att de hade en tät Asper i mål.
Om jag inte minns helt fel, hade MAIF inte en enda. I alla fall var det inget nämnvärt.







Ett tjugotal MAIFare hade tagit sig till Falkenberg. Åtminstone var det vad jag uppskattar det till. I klacken stod dessa 10-15 stycken. Det var inte mycket man hörde från dem, med all rätta. Vem vill gasta halsen av sig, när laget inte själva vill vinna?


Eken byts ut mot pigge Adam Berner.



Adam kom inte till sin rätt. Passningsspelet var ännu sämre mot slutet av matchen, så han rörde inte bollen så många gånger.
Mjällby ska vara väldigt glada för pinnen de fick med sig hem. FFF var det starkare laget och skulle med rätta ha vunnit slaget om den gula tröjan.



Ytterligare att prov på det loja spelet. Inga rödsvarta i smeten av gulvita Falkenbergare.



Nåja, vad kan jag säga. MAIF klarade sig från en förlust. Det är ju bra. Jag önskar bara att de tar sig ur den här eländiga svackan och tvålar till Landskrona BOIS och Johan Persson på söndag. Man kan inte skylla på täta matchdagar och många skadade hela tiden. Det finns massor av talanger i truppen och jag är säker på att flera av de unga avbytarna skulle höja sig flera snäpp om de bara fick chansen. Se bara hur det gick förra våren. Adam Berner i matchen mot Degerfors...
Nej, nu skakar vi av oss dessa tråkmatcherna och blickar framåt.
"Vi hade ju i alla fall tur med vädret"
Tills vi ses igen... KRAMEN!







Inga kommentarer: