söndag 12 oktober 2008

GRATTIS TILL ANDRAPLATSEN I SERIEN, TJEJER!

Den som kom till Östersjövallen tidigare idag, i tron att få se en repris av matchen mellan de två lagen, Edenryds IF & Lönsboda GoIF, som utspelade sig en råkall torsdagskväll i Östra Göinge för några veckor sedan, fick vackert tänka om. Idag var det Edenryd som regerade. De ägde hela matchen.

I den avslutande matchen för utomhussäsongen var det vinst eller oavgjort som gällde för våra duktiga tjejer, för att behålla andraplatsen i serien. Förstaplatsen var ointaglig. Åhus IF har sedan flera veckor abonnerat på den och säkrat sen ett par matcher tillbaka.

Av de fyra 97-orna, som laget har dispens för, är det alltid bara tre som får vara med i varje match. Idag fick Kamilla stå över till förmån för Vicke, Emelie & Annie, som alla tre gjorde ett kanonjobb.
98-orna & 99-orna kämpade på och var lika duktiga som vanligt. Vilket lag vi har! Verkligen något att bygga på inför framtiden.

Flickorna rivstartade och fick genast chans på chans. De gröna från skogen, för dagen iklädda gula västar, blev nog rejält chockade. Edenryd var ju en munsbit för dem senast de möttes. Den matchen var verkligen missvisande, vilket kunde konstateras idag. Nu var det ett helt annat lag på plan.

Innan halva första halvleken gått satte Fanny 1-0, till hemmasupportrarnas jubel. En skön känsla och ett tjusigt mål. Hoppas bara de skulle kunna hålla det här...

Edenryd fortsatte producera chanser och tjejerna var verkligen taggade. De höll sina positioner bra och passningsspelet fungerade fint. Lönsboda hade inte mycket att sätta emot under första halvleken.

1-0 stod sig de första 20 minuterna och sen var det en liten paus. Mattias & Håkan samlade tjejerna och talade om positivt och negativt. En rejäl peppning och sen var det spel igen.

I andra halvlek knep göingarna mer mark och lyckades ta sig in i Edenryds målområde flera gånger. Emma var säkerheten själv och backlinjen hjälpte henne. Ingen boll skulle över vår mållinje, minsann.

Edenryd spelade inte samma lysande spel, även om de inte var dåliga. Gulvästarna såg större ut och det började kännas lite oroligt. 20 minuter kan kännas väldigt låååånga. Mitt hjärta bultade och ibland kunde jag inte andas, så nervös var jag.

Tack-o-lov så började våra flickors fina spela ta form igen och chanserna kom. Lönsboda fick inte mer att säga till om, utan blev väl tillbakahållna av de våra. Edenryd fick inte till fler mål, men vad gör det. De vann rättvist med det skott Fanny fick på i första halvleken.

" Hjälp! En komeeeeeet....."

Å så dansar vi lite River Dance...

Vinsten i matchen och andraplatsen i serien var säkrade. GRATTIS TJEJER! Bra gjort! Jag är en mycket stolt mamma och supporter.

Supertränarna Håkan Carlson & Mattias Bengtsson.
Bra jobb, killar!

Dagens hjältinna... Fanny.
Nu när serien är över, betyder det inte att slitet är slut. Utomhusträningarna fortsätter månaden ut och sen tar inomhussäsongen vid.
Ni har kämpat på bra, tjejer och tränarna, övriga föräldrar och jag hoppas att ni kommr vilja fortsätta lika bra i vinter och kommande säsonger. Ni är så duktiga. Jag är så stolt!!!
Sug på denna goda karamell ett tag, sen blickar vi framåt mot nya segrar och mål. Nästa erövring blir Lörby cup om några veckor.