lördag 4 oktober 2008

Så här ska det se ut när man spelar fotboll

Idag var det av till Osby igen för den näst sista matchen i höstens serie. Det var också den fjärde matchen mot denna Göingeförening, som har två lag i samma serie. Skulle våra underbara tjejer lyckas vinna ännu en gång och ta en kvadruppel mot dessa vitblåa? Titta, läs och njut!... =)

Tränar-Håkan hade redan meddelat att han var otillgänglig denna lördagsförmiddag, så Mattias skulle behöva ta hjälp av en pappa med spelarbytena. Nu föll det sig så olyckligt att tränar-Mattias inte heller kunde komma ifrån pga arbetet. Vad göra? Jo, Felicias pappa Stefan och Emmy C:s pappa Patrik fick rycka in snabbt och lätt. Vilken tur att båda är fotbollskunniga och känner laget.
Laguppställningen var gjord av tränarparet, så det var bara att dela ut positionerna, vilka brukar vara desamma nästan varje gång. Tjejerna är ganska inspelade på sina platser. Endast de äldre tjejerna brukar skifta ibland.

Emma är tillbaka i målet igen.

En gammal domare, med dålig syn???

Idag fick laget spela med en tjej mindre, så Emmi P dragit på sig en liten skada. Istället för att ringa in någon anna spelare i sista minuten, fick Stefan och Patrik direktiv att Kamilla skulle spela siste-man hela matchen och bara vila när hon verkligen behövde det. Detta fixade hon med bravur. Hon gick bara av planen en kort stund för lite vätska och anhämtning och då tog Vicky hennes plats.

Vilket spel laget bjöd på idag! Jag blir varm, glad och rörd när jag tänker på det. Alldeles underbart. Tänk om de spelat så här hela serien igenom. Då hade resultaten sett mycket annorlunda ut och t.o.m. Åhus hade fått se upp.
Tjejerna höll sina positioner bra och passade snyggt. De visade upp ett snabbt spel och hur Osby än försökte kom de aldrig ikapp. Visst var de nära att göra mål ett par gånger, men med Emma i mål behöver man aldrig vara rädd.
Hela laget var stabilt och förtjänade verkligen flera mål och vinst.
Skulle dessa mål komma?

Chans på chans och flera snygga skott, men inget mål i första halvlek. Matchen var stundom ganska jämn, men större delen av tiden regerade Edenryd.
Jag undrar vad herrarna Chmiel & Siudak sa till dem i pausen???

Spelet fortsatte i andra halvlek och Edenryd var lika överlägsna som tidigare. Flickorna tog sina positioner på största allvar och höll bra koll på boll och motspelare. Alla gjorde ett superjobb.

Så kom äntligen målet... ett kanonskott av Victoria. Jubel och ovationer! Äntligen lön för mödan. Lyckan var total. Nu var det bara att förvalta ledningen väl och försöka dra ifrån.

Endast ett par minuter senare hade Osby ett anfall som blev ganska farligt. Emma tog bollen, men tappade den strax utanför mållinjen. Hon fångade den snabbt och alla trodde saken var biff, alla inkl Osby-laget. Då blåste domaren mål för de vita och sa att bollen varit äver mållinjen. Vi stod frågande, men han bevekade sig inte. Osbyflickorna fick förvånat jubla åt sin snopna kvittering. Snopet även för Edenryd & co.

Mors Deka kunde som vanligt inte hålla tyst. Exalterad som hon var, så ropade hon till Vicke att göra en repris på sitt mål. Och det gjorde hon... Tack Vicke! Jag blev så glad och alla andra med mig. 2-1!!! Ledning igen.

Det återstod endast några få minuter och de skulle bli nervpirrande. Så många sekunder....
Osby hade fått lite nytändning i och med sitt gratismål och försökte verkligen kvittera. Emma höll tätt i det gröna målet. Tack Emma!

Edenryd fixade vinsten och 3-poängaren. Bra gjort tjejer! 2:a plats i tabellen igen. Nu väntar Lönsboda i sista matchen på söndag. Hemmamatch. Den ska ni väl vinna?

Tjohoo!

Vicke gjorde båda målen. Vilken tjej!
Nu ska jag njuta av segerns sötma några dagar och på söndag står jag på plats vid sidlinjen på Östersjövallen för att se ännu en grönvit seger.