söndag 5 maj 2013

Alexanders oplanerade inhopp: IF Elfsborg - MAIF 2-1

Grattis Adde på födelsedagen!

Grattis Alex till din allsvenska premiär! Det var dock trist att det skulle bli på bekostnad av en skada under match på Mattias Asper. Du gjorde det jättebra. Jag hoppas du kände stödet från de tillresta maifarna.

Solen sken när vi kom till Borås och det var jättevarmt inne på arenan. Det var verkligen som bäddat för fotbollsfest mellan två gulsvarta lag. Tyvärr varade det inte så länge. Solen gick i moln och ett tjockt, grått täcke bäddade in Borås arena. Det blev kallt. Riktigt kallt!

Våra gulsvarta grabbar fick idag dra på sig sitt "nya" bortaställ. Det är andra säsongen de använder vitt och svart som alternativ till det ordinarie. Det är bra mycket snyggare än den forna röda pyjamasen, som hängt med i många år.

Innan matchen drog igång, samlades hela arenan till en tyst minut för, den i torsdags avlidne Ivan Turina, AIK:s målvakt. Det är härligt när fotboll förbrödrar, men anledningen är hemsk. Må du vila i frid, Ivan, och må din familj känna den kärlek fotbollsvärlden skänker dem.

MAIF spelade mestadels riktigt bra idag. Enligt hörsägen var tv-kommentatorn riktigt lyrisk. Deras fina spel dalade något i slutet av första halvlek och tog lite tid att komma igång i andra. Haris Radetinac fixade ledningen för MAIF i 26:e minuten, men innan dess hade Elfsborgs Lasse Nilsson bränt en straff. Mattias Asper räddade skottet och i tumultet som sen uppstod när bollen var fri, krockade han med Stefan Ishisaki och båda blev utbytta pga skador. Asper blev knockad och var riktigt groggy när han rullades ut på britsen. 

Alexander Lundin fick göra sitt allra första inhopp i svensk fotbolls högsta serie idag. Han gjorde det bra. Riktigt bra! Att han släppte in två mål ligger honom inte i fatet. 
Det första kom på en hörna, där två maifspelare missade sina markeringar. Tom Söderberg kom fri och Alex hade inte en chans. 
Det andra finns det inte heller mycket att orda om. En felpassning från Gbenga gav Marcus Rohdén fri lejd mot en ensam Lundin. 2-1 var ett faktum. 

MAIF kämpade hårt för att kvittera, men resultatet blev istället att Gbenga drog på sig en andra varning och blev utvisad. Då var det inte mycket tid kvar att jobba på. 

Jag är stolt över den glöd laget visar. De blir mer och mer samspelta och kämpar för varandra. Nu finns inga stjärnor som de andra lutar sig på. Nu är det en för alla, alla för en. MAIF hör hemma i Allsvenskan!


































































Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: