tisdag 15 april 2008

Träningkollen MAIF P11/12





Om en förening ska växa sig stark måste det finnas återväxt, framförallt när det gäller lagsport. Precis som många fotbollsföreningar i vårt avlånga land, satsar Mjällby AIF på lag från knattestadiet, genom grundskolan och upp till juniorer och till sist det älskade A-laget. Tyvärr följer man inte pojklagen så noga som det skulle behövas. Det är ju där man lägger grunden för fotbollsintresset och återväxten för framtiden. Nu ska ett samarbete mellan flera tränare och undertecknad, generera ett antal träningskollar där pojkarna får visa att de finns och kämpar för sitt lag och sin fotboll. Vi börjar med grabbarna i åldrarna 11 & 12 år.
Den första träningskollen gick av stapeln tidigare ikväll. Jag äntrade Strandvallens D-plan strax efter kl 19 och möttes av ett gäng undrande killar, som glada i hågen gärna visade upp sin träning. Ledda av Erik Sandberg och, för dagen hemma med sjuk son, Jens Nilsson, tränar de intensivt i ur och skur. Kvällen till ära var det uppehåll, men det var väldigt kyligt i luften. Det hindrade inte killarna att frenetiskt jaga boll och försöka lyda Eriks minsta vink.
Naturligtvis blev det lite smårörigt en stund, eftersom man inte är van att någon kommer med kamera och skrivblock och kollar allt de gör. Dock återgick man snabbt till ordningen och det ena träningsmomentet avlöste det andra. Erik berättade att laget har 15 inskrivna och denna kväll var endast 3 hemma p.g.a. sjukdom. Man har ingen skadad. Stommen i laget är 7-8 killar som spelat ihop sen de startade för 6 år sedan. 3-4 grabbar är nygamla och resten är relativt nya. Det är ett bra gäng, som trots lite motgångar i matchresultaten, trotsar misströstan och kämpar vidare. Jag kunde verkligen se att de vill och kan. Härliga killar!
Träningspassen består av mycket allvar, men även lite lek och gnabb. Idag fick jag se fina prov på passningsspel, målskytte och nedtagningar. Jag ser en stor potential i dessa grabbar.
Kvällen avslutades med "dropp-boll", en effektiv träningsmetod som ger mer än pojkarna faktiskt inser. Man kan variera denna lek på många sätt och det märks tydligt att det gillas. Det var ett gäng glada, svettiga grabbar som sa 'hejdå' vid 20-tiden.
Laget består av:
Pontus Kallenberg, målvakt
Andreas Cedergren-Knutsson, målvakt
Robin Nilsson, högerback
Dimitris Boz, mittback
Tim Malm, mittback
Erik Lindros, vänsterback
Elias Eliasson, back
Simon Henriksson, innermittfält
Gustav Karlsson, innermittfält
Albin Andersson, yttermittfält
Jesper Steen, yttermittfält
Jimmy Kinder-Nilsson, yttermittfält
Oskar Sandberg, forward
Philip Persson, forward
Martin Lysell, forward
Tränare: Erik Sandberg & Jens Nilsson.
Idag var Robin, Tim & Albin sjuka.
Flera av spelarna kan alternera positioner, vilket är ett måste i unga år, då man inte har så många att välja på alltid.
På söndag spelar MAIF P11/12 träningsmatch på bortaplan. De möter Kyrkhult på konstgräs, något som inte sker alltför ofta. Jag önskar pojkarna lycka till och kommer snart tillbaka och kollar deras utveckling.
Tills vi ses igen... KRAMEN!






Inga kommentarer: