lördag 20 mars 2010

Äntligen igång



Kl 5.30 på söndagsmorgonen rullade bussarna från Strandvallen mot Råsunda i Solna, Stockholm. Det var äntligen dags för MAIFs premiär i Allsvenskan. Första motståndet var svenska mästarna AIK.
Något trötta och med stor tillförsikt började laddningen inför mötet med de andra gulsvarta supportrarna. Vilka skulle ta hem segern?
Ju längre resan gick, desto mer liv blev det i bussen. Man spelade kort, sjöng eller pratade fotboll. Att ha "Mathias i Backen" med är ett stort plus. Han kan både spela, sjunga och lätta upp stämningen. Det var bara den coola fracken och hatten som fattades. Mathias är dock Mathias, med eller utan kostym... En helt underbar kille!
På arenan blev jag och min kollega Püschl väl bemötta av trevlig personal. Värre var det för våra medsupportrar... Själva bortastå var det väl inte så mycket att klaga på. Det var inte värre än på många andra arenor. Det som var trist, helt enkelt uselt, var att de hade endast en baja-maja till ca 300 MAIF-supportrar - OCH DEN VAR TOTALT NERPISSAD OCH ÄCKLIG!!!! Fy för....!!! Det var inte bara tjejerna som klagade... När killar tycker det är snuskigt, då ÄR det snuskigt!








I Superettan var MAIFs klack under MAIFs bortamatcher ansedd som en stor skara. Den här gången såg klacken liten, men naggande god ut. Vilken tur att hela arena var gulsvart!!!
Där jag satt, vid sidlinjen, kunde man klart och tydligt höre deras skanderande. MAIF, MAIF, MAIF!!!




Att man ens tillät fotboll på denna åker, är för mig en gåta. Jag fick veta att efter BP-AIK-matchen ska hela planen läggas om och det blir en ny, fin matta igen.








Grahn sa under kick-off-kvällen att man skulle göra sitt bästa i serien för att överraska och vinna respekt. Det kan man gott säga att de lyckades med. Jag undrar vad de AIK-supportrar, som vidhållit att deras stjärnor underskattat MAIF i Cup-matchen i somras, hade för bortförklaring efter denna match. MAIF gav dem inte många chanser att gå på mål. MAIF var helt enkelt bäst.






MAIFs nya kelgris, Tobias Grahn! Man skrev mycket om hans sorti vid bytet och den varning han fick för "maskningen". Det man inte skrev var att hela västra läktaren stod upp och pekade finger åt honom och skrek en massa fult. Jag hade gjort precis likadant... pussat efter dem. Heja Tobias!!! Min nya idol!
Och förresten... varför fick inte Favio en varning i dagens match? Han stannade ju upp mitt på planen och tog av sina benskydd innan han gick av. Var inte det maskning? Men det är klart... det var ju AIK, som alla är rädda för... dessutom de svenska mästarna... och de hade redan fått två utvisade och den stora stjärnan Bojan Djordjic varnad... Jaja!!



0-0 i premiären. En trevlig start på en, förhoppningsvis, härlig resa!

Resan hemåt var en munter historia. Ett poäng mot svenska mästarna kändes som en seger. Fast... visst kan man tycka att det borde blivit 3 st, då MAIF klart var det bättre laget genom hela matchen.
Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: