onsdag 15 april 2009

U21 - Tråkig förlust på Strandvallen

Solen sken över Strandvallen, men det hjälpte inte. Det blev en klar förlust för MAIFs U21-lag mot Landskrona BOIS. Förra året kunde vi stolt lämna arenan efter en 8-1-vinst, men idag var det annorlunda. Unga MAIF fick gå hem med en 0-4-förlust.

De gulsvarta började bra och satte press på Boisarna. Passningsspelet fungerade och de tryckte på bra. Landskrona hade svårt att komma över på MAIFs planhalva och ner i straffområdet. Det var inte förrän ca 8 minuter in i matchen som de hade sin första riktiga målchans. Ytterligare en målchans, bara en minut senare, gav de svart-vita luft under vingarna.

Landskrona fick ett par hörnor, som Simon Svensson, i MAIF-målet, säkert tog hand om. Nu var alla med i matchen.

MAIFs startelva: Simon i mål, backlinjen - Filip Book, Juan Robledo, Andreas Johansson & Wille Leandersson, mittfältet - Kim Thörnberg, Akim Kim Habimana (lån från Lessebo), Anton Persson & Ilir Alaj, anfallspar - Adam Berner & Christoffer Nilsson (kapten).

Det var härligt att se Wille spela och han var med fram till 35:e minuten, då han blev utbytt mot Johan Persson. Innan dess hann dock Landskrona sätta 0-1 bakom Simon, som fått mer och mer att göra.

Landskrona tog mer och mer över matchen och innan halvleken var slut stod det 0-2 i deras favör. Trist, men sant.

MAIF kom ut med nya krafter i andra, men de fick aldrig något spelövertag. Landskrona höll dem stången och utökade till 0-3 i 70:e minuten. 0-4 kom efter 78 minuter. De spelade inte alltid så snyggt, vilket också resulterade i ett par varningar. Även Christoffer lyckades dra på sig en.

Killarna jobbade och slet för en reducering, men den kom aldrig. Tränarparet Ekstrand & Torstensson var mycket aktiva, både mot spelarna och domartrion, men det hjälpte föga denna kväll.

Fler spelare fick chansen. Övriga byten: Ilir Alaj - Robert Wahlström, Juan Robledo - Filip Heimfors, Anton Persson - Robert Book, Filip Book - Armin Feratovic.

Den inlånade mittfältaren Akim Kim Habimana imponerade. Jag tycker han verkar vara precis den bollkonstnär de skrivit om honom. Han var säker och stark med bollen.

Det gick inte vägen denna gången, men detta unga lag har potential. Killarna kämpade på och spelade stundom kanonfin fotboll. De utnyttjade ytorna väl och fick till långa passningskedjor. Tyvärr blev det inte så många vassa målchanser. Landskrona var det starkare laget och även om ett par av målen, var riktiga skitmål, så vann de ju rättvist. Bättre lycka nästa gång, killar!

Efter matchen kallade jag till mig Adam Berner. Gissa om Dottern blev stolt när hon fick prata med idolen. Han var precis så snäll som hon trott att han skulle vara. Det visste jag ju redan och nu vet hon också.