söndag 17 oktober 2010

MAIF stannar kvar

Oktobersöndagen visade sig från sin allra bästa sida. Solen sken och Strandvallen var redo för fotboll. Det var dags för den näst sista hemmamatchen för säsongen.

Lille Melker fyllde fyra år just denna dagen och det enda han önskat sig, var att få gå på matchen, sitta på läktaren och ha ett eget programblad. Han är gulsvart rakt igenom och allt han pratar om är Mjällby AIF, deras spelare och matcher. Vilken underbar liten kille! Självklart hade mamma & pappa fixat bästa sittplatserna och av mig fick han ett alldeles eget programblad. Jag undrar vad den lille krabaten tänkte när hans foto (taget av mig) visades på storbildsskärmen i halvtidsvilan. Det måste varit stort för denne 4-åring.

Sångfågeln Alice Harrysson från Skogshagen (nära Nogersund och Hällevik) underhöll inne på Strandvallen innan matchstart. En söt tjej med fin röst. Jag hörde aldrig hennes egen låt, men det jag hörde var hur bra som helst.

Världens finaste Ella och hennes dotter kom till Vallen utan förpliktelser. Jag hoppas det var skönt med en ledig helg, Ella. Det förtjänar du, min vän.

Sillastrybarna - min favvoklack i världen. Här står många mycket trevliga MAIFare och stöttar sina spelare och sitt lag. Go Sillastrybarna!

Första halvleken går väl inte till historien som en av de bästa MAIF presterat. De fick till några målchanser, men HBK hade fler och vassare. Det var tur att Asper, som vanligt, storspelade i målet. Han fick göra några makalösa räddningar. Go Mattias!

En av Mattias räddningar. Han blir äldre och äldre, men det märks inte det minsta. Killen är som muren och stoppar allt. Respekt!

Andra halvlek såg helt annorlunda ut. Peter Swärdh hade viftat med sitt trollspä under pausen. Killarna kom ut och regerade. De tog över taktpinnen helt och lät inte HBK få mycket att säga till om. Passningarna blev säkrare och spelet rörligare. Ett mål låg i luften.
I 67e minuten kom så målet. Grahn tjongade ut bollen på kanten till Jesper, som sen hittade Musses panna framför mål. En perfekt nick in i nätet, helt otagbart för Robin Malmkvist i HBKs mål. 1-0 Musse och MAIF, som i stunden är klara för Allsvenskan 2011.
Spiken i kistan kom på stopptid. Löken, vår frälsare, satte 2-0 med bara sekunder kvar att spela. MAIF blev definitivt klara för Allsvenskan 2011. Underbart! Skönt! Häftigt! Grattis killar!

När man vinner blir man glad. När man vinner avreagerar man sig. När man vinner sjunger man. Det är alltid lika kul att kliva in i MAIFs omklädningsrum efter en vinst. När kontraktet var klart förra året och likaså i år, var det extra kul. Killarna kör samma hejaramsor som hörs från klackläktaren. De sjunger kanske t.o.m. ännu högre. Det är ett härligt gäng som bjuder på sig själva. Johan är den självskrivne klackledaren. Att det kan komma så mycket ljud ur en så liten kropp, det är oförklarligt. Go Johan!

Nej, nu kör vi hem och njuter av vinsten. Vi ses i Kalmar på söndag. Då ska vi äga Fredriksskans och ta tre nya fina poäng. Mot 4e-platsen.
Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: