fredag 8 maj 2009

En ny vana?

Så var det dags igen. Edenryds IFs F11-tjejers andra match i serien. Denna gången var det en kvällsmatch mot IFK Osby 1 på bortaplan.

En reflektion från mig som förälder, är att jag är ganska förundrad över hur man tänkt när man planerat och bokat dessa matcher. Gårdagens drabbning startade kl 19 på Gamleby IP i norra Osby, vilket gav oss en enkel resa på nästan 7 mil. Detta klockslag är normalt tidpunkt för den vanliga torsdagsträningens slut. Nu skulle matchen starta kl 19, sluta strax innan 20, sen dusch, lite prat och färd hem. Väl där måste spelaren ha lite mat i sig också...

Hur kan man lägga en match för så unga tjejer så sent på kvällen, när man har en lång sträcka för att ta sig dit? Det hade ju varit precis lika illa för Osby-flickorna, om det låg på deras lott att fara ner till Edenryd.

Nåväl... matchen kom igång och regnet verkade hålla sig borta. Flickorna var taggade, men kanske inte lika taggade som vanligt. Jarmo och Håkan gjorde sitt bästa för att peppa igång dem.

De gröna tog kommandot, men de vita, som i tidigare drabbningar haft lite svårt för de våra, var starkare än vi var vana att se dem. Nr 10 & nr 14 i Osby-laget är tjejer vi måste hålla ögonen på. Uj uj, de är nog födda med bollen på fötterna.

Edenryd förde spelet, men slarvade ibland och lät Osby komma långt ner mot Emma i vårt mål. Dock var backlinjen med Kamilla i spetsen och Emma E väldigt säkra, som vanligt. Det var inte många gånger det blev farligt. Efter bara ca 7 minuter gjorde målspottaren Vicke O mål för Edenryd, 0-1. Skön start!

Spelet rullade på och bollen var ömsom på Edenryds planhalva, ömsom på Osbys. Några ganska heta chanser avvärjdes åt båda hållen.

När min klocka visade full tid för halvleken, 25 minuter, lät domarpojken spelet fortsätta. 1 min, 2 min, 3 min, blev till 4 min. Då kom målet. Osby kvitterade. Nåja, så kan det gå.

Andra halvlek startade med ett avsevärt mer taggat Edenryd. Det syntes att tjejerna vill ändra på läget. De skulle vinna.
Passningsspelet fungerade bättre och man radade upp chanser. Trots att kvällen var sen, tycktes inte det påverka tjejerna. Värre blir det morgonen efter.

Bara ett par minuter in i andra halvlek gick Vicke till attack och satte 1-2. Förlösande. Ledning igen. Nu gällde det att hålla detta.

Fler chanser kom, men inga mål gjordes. Matchen slutade 1-2 och ännu en seger var bärgad.