söndag 3 maj 2009

Seriepremiär av mindre format

Så äntligen var det dags för tjejerna att komma igång med sitt seriespel igen. Precis som i höstas, huserar de i serie A för 11-åringar i NordÖstra Skåne (F11NÖA). Istället för 6 lag ingår nu 7 st i serien. IFK Osby 2 & Hjärsås/Värestorps IF har fallit ifrån, tillkommit har FC Hessleholm 1, Tyringe IF & IFÖ Bromölla IF 1. Edenrydstjejerna slutade tvåa i serien i höstas och vi hoppas det går bra för dem denna säsongen också.

Edenryd började med hemmamatch och tog emot FC Hessleholm 1. Vi vet ju ganska lite om de tjejerna, så det vara bara för våra girls att spela sitt fina spel och se vad det kunde leda till.

Första halvlek startade med ett litet ställningskrig som Edenryd vann. De hade kontroll på matchen större delen av tiden, men fick inte utdelning på sina chanser. I några ögonblick slarvade de lite och lät de svarttröjade flickorna från Hässleholm komma långt ner i banan och skapa några skottlägen. Kamilla var stark som sisteman och rensade undan väldigt mycket. Det hon inte hann med, fixade Emma "väggen" Ekelund i målet med lätthet. Backlinjen var sargad pga sjukdomar resp semester, så några byten fick göras med tjejer som inte är lika vana vid positionen. Hur som helst gick det bra.

I pausen stod det fortfarande 0-0 och det nya tränarparet Mattias & Jarmo fick peppa & coacha laget att höja sig ytterligare. Det fina spelet från förra säsongen gläntar i dörren. Med tiden kommer det fram igen. Tjejerna är äldre nu och har tränat ihop hela vintern, så sammanhållningen är det inget fel på. Nu ska bara positionerna finslipas och fler måste kunna alternera platser vid skador, sjukdomar och semestrar.

Andra halvlek kom igång med full fart framåt. Edenryd var på det klara med att den här matchen skulle vinnas. De hade flera fina chanser direkt och en stor procent av spelet låg på motståndarnas planhalva. Precis som tidigare hade Emma full kontroll över bollarna som kom emot henne, då Hässleholm lyckades kontra eller anfalla i samlad trupp.

Efter ca-6-7 min in i andra, kom så det förlösande 1-0-målet, gjort av skyttedrottningen Victoria. Härlig känsla! Det är alltid skönt att komma igång med målskyttet i seriens inledning.
Istället för att backa hem och vakta, fortsatte tjejerna att köra på. De ville göra fler mål.
FCH hade sina chanser de också, men det kändes aldrig otryggt. Självförtroendet växte minut för minut hos de gröna, numera i helt nya matchtröjor.

I 16:e minuten lyckades Emmy Chmiel med det som vi alla länge velat att de ska träna på och lära sig. Hon fångade upp en retur från målvakten och satte 2-0 i öppen bur. Duktigt!

FC Hessleholm kom aldrig närmre utan matchen slutade 2-0. Bra gjort, tjejer! Fortsätt så här och finslipa detaljerna i spelet, så ska ni se att ni slutar i topp i år också.

Efter matchen uppvaktade laget Elins mormor med en fin blomma, som tack för all träning hon hjälpt dem med i vinter. Det är ju inte bara bollteknik och passningsspel som måste tränas, utan hela kroppen måste ha sitt. Elins mormor är van gymnastikledare sen mååååånga år tillbaka och har under ett antal tisdagskvällar i vinter, tränat styrka, smidighet och kondition med dem. Tack för hjälpen!