lördag 31 maj 2008

P11/12 MAIF - Mörrum 3-4

Idag hade jag två fotbollsmatcher på agendan. Det började med P11/12 Mjällby AIF mot Mörrum på Strandvallens D-plan kl 11.
Grabbarna började piggt och den första kvarten spelade de lysande. Säkert bolltrillande och passande gjorde de lätt för dem att ta sig igenom motståndarladets planhalva och snart tog de ledningen genom Simon. Självförtroendet stärktes och spelglädjen sprudlade. Phille utökade ledningen till 2-0.
Mot slutet av 1:a halvleken började orken tryta och man släppte lite för enkla bollar. Mörrumskillarna fick mer och mer mark. Våra härliga gulingar lyckades dock hålla nollan innan pausen. Bra kämpat, killar!

2:a halvlek började mer jämnbördigt. Mörrum fortsatte i samma tåga som de avslutat första och endast några minuter in i halvleken reducerade de till 2-1. Inte bra, inte bra. Nu växte deras självförtroende och det dröjde inte alltför länge innan kvitteringen kom.
Ivrigt påhejade av tränarna Erik & Jens och stöttande föräldrar kämpade MAIF vidare. De skulle minsann inte ge sig. Tyvärr drog de på sig en straff och 2-3 var ett faktum.
Nåja, har man en gul tröja och svarta shorts ger man sig inte så lätt. Nu började grabbarna kriga på allvar. Trytande ork, svett och ömma ben skulle inte hindra dem. Visst blev de lite stillastående här och där, men vinnarinstinkten fanns kvar. Phille tvingade bollen över mållinjen och det stod 3-3.
Vad som sen hände, är för mig en gåta...?! Två spelare, en från vardera laget, drabbade samman, strax vid sidan av motståndarmålet, och båda slog i backen. Jag såg inget konstigt, men den unge domaren dömde straff. Andreas, i MAIF-målet nådde inte bollen, och nu stod det 3-4, vilket blev slutresultatet.