söndag 25 maj 2008

Segern är vår....

...skanderade högt genom dörren till omklädningsrummet på Östersjövallen i vackra Edenryd, Sanna Nielsens hemby. Våra grönvita flickor hade äntligen rott segern i hamn. Fortfarande obesegrade, men nu med en härlig vinst i bagaget.

Det var samling kl 10.15, denna soliga, men som vanligt blåsiga dag. Uppvärmningen varvades med taktiksnack på högsta nivå. Tjejerna har gång efter annan visat att nu spelar de fotboll och idag var målet ännu mer en vinst. Efter förra veckans snöpliga oavgjorda match mot Ifö Bromölla IF I, där Edenryd faktiskt hade spelövertaget under större delen av matchen, skulle man nu göra sitt ytersta för att ta hem segern i ännu ett derby mot Ifö Bromölla IF II.


Kom igen nu, tjejer! Nu tar vi dem.
Håkan och Mattias gör ett fantastiskt jobb med detta pigga lag. Här vilar inga ledsamheter och man lär ut fair play, inga fulheter får förekomma.




Det var inte många farligheter Emma i mål behövde avstyra. Hon gjorde som vanligt ett kanonjobb.

Bromöllas Julia i kamp om bollen med vår Emmy.



Första halvlek förblev mållös, men Edenryd dominerade kraftig och var nära att näta flera gånger. De spelade rappt och friskt och visade prov på mycket fin tåga i närkamperna. Målet var inte långt borta.


Emmi K var verkligen en frisk fläkt. Jag tror inte hon stod stilla många sekunder under sin tid på plan. Denna lilla tjej ger sig aldrig och skräms verkligen inte av de större och tuffare.


Det var på sin plats att Emmi K fick sätta ledningsmålet, som sen stod sig matchen ut.



Som förälder och sann fotbollsfantast kan jag tycka att det är trist att man lär sin småtjejer att använda ruff och knuff redan i denna åldern. Det försiggick mycket fult spel från motståndarlagets sida. Vilken tur att vårt Edenryds IF F10 avgick med 1-0-seger idag. Det var de förtjänta av.






Tack tjejer, för ännu en härlig match! Ni är fortfarande obesegrade och jag hoppas att det förblir så. Ni spelar så himla bra. Tack, tack!


















2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag skrev på laget.se att de kunde gå in här och läsa mera om matchen, hoppas det är ok ! Jättebra skrivet och fina bilder ! Heja Edenryd !!!!!!

Kram Lotta

Lena sa...

Det är klart att det är OK. Jag hoppas tjejerna tycker om sidan. KRAMEN!