måndag 18 augusti 2008

Edenryds IF F10 - Hjärsås/Värestorps IF 2-0

Igår var det seriestart för Edenryds IFs F10-lag. En ny serie har bildats av de tre topplagen ur vårens serie tillsammans med tre topplag ur en annan serie. Nu får våra flickor mycket tuffare motstånd och dessutom två matcher i veckan vissa veckor under hösten. Det kräver ännu mer disciplin på träningarna och ett ännu större engagemang av oss föräldrar. Men vad gör vi inte för våra duktiga flickor?! Det är de värda.
Söndagens match behöver egentligen inte kommenteras med annat än "KANON, TJOHOO, JIPPIE!!!". Kolla bara in bilderna!
"Följ mig", sa tränar-Håkan, och höll på att få hela raden flickor med sig på toaletten.
Uppvärmningen var i full gång.


Fram och tillbaka sprang de och snart var Håkan trött. Hur skulle han ta sig ur det här?


Hälsa snällt på motståndarna... innan ni manglar dem, sa tränar-Mattias.


Något suddig bild, men den måste bara vara med. Den visar så väl hur taggade tjejerna var i gårdagens match.




Felicia i full kamp om bollen, men var är tungan?


Håkan & Mattias hade ett angenämt paussnack med flickorna. Det fanns inte mycket att klaga på. Man ledde med 1-0 genom Victorias snygga frisparksmål. Några finjusteringar och allt var komplett. Flickorna var dock inte nöjda, utan ville mer. Kul!



Felicia, Elin, Ellen, Kamilla & My på avbytarbänken. Pga regnet och kylan blev bytena fler och oftare, så de inte hann sitta och bli för kalla och stela. Håkan skötte det exemplariskt.



My är koncentrerad - en klippa i backlinjen.






Jodå, tjejerna fick som de ville. Ett mål till av Victoria.



Victoria - dagens hjältinna, bland alla hjältinnor.

Som jag skrev tidigare är ord nästan överflödiga. Det var en fröjd att se söndagens match mot Hjärsås/Värestorps IF. Våra grönvita tjejer spelade fotboll som aldrig förr. Mattias hade inte mycket att tjoa om från sidlinjen. Det var egentligen bara mot slutet av matchen, som tempot dalade något och man började tappa lite markeringar. Det var dock förståeligt. Det regnade matchen igenom, så vid det här laget var de blöta, kalla och trötta.
Flickorna genomförde matchen med bravur och kan de fortsätta så här, så kommer de placera sig bra i tabellen, trots kommande tufft motstånd i form av Åhus, Lönsboda & två Osby-lag. De blir långt att köra till bortamatcherna, men tillsammans orkar vi. Flickorna har ju visat att de kan spela finfin fotboll, så vem vill inte följa dem i deras frammarsch. På torsdag, 21/8, är det dags för nästa drabbning, då på Åhus IP och dessutom på kvällen. Bara att bita ihop.
Nu ska vi suga på den här karamellen. En 2-0-seger är inte fy skam i målprotokollet heller. Imorgon är det träning och då blir det fokus framåt igen.
GRATTIS TJEJER! Det gjorde ni bra.
Tills vi ses igen... KRAMEN!

Felicias pappa Stefan skulle själv spela match strax efter tjejerna. Undrar hur det gick?
GAMMAL MAN GÖR SÅ GOTT HAN KAN... heter det ju. =)


















Inga kommentarer: