MAIF P11-12 - FTT (Fridlevstad/Tving) 3-6

Dubbel glädje för Phille.

Ett trött och ganska besviket lag.

Dagens målgörare: Martin & Phille

Igår skulle jag egentligen hejat på min Dottern och hennes lagkamrater i Edenryd kl 11, men deras match hade ändrats och jag hade tid att gästa en annan match på hemmaplan.
MAIFs P11-12 tog emot Fridlevstad/Tving och fick i regnet se sig besegrade med 3-6. En svit på fem obesegrade matcher var bruten.
Det regnade hela matchen igenom, men grabbarna kämpade på ändå. De gulsvarta började något trögt och de blåa fick lite mark, men efter några minuter var det ganska jämnt på plan. MAIF hade flera fina chanser, men lyckades inte tryck bollen i mål. Om så skett hade nog matchbilden blivit en helt annan.
Hela första halvlek var jämn i spelet och trots att de blå tog ledningen, slutade inte våra pojkar kämpa. Erik & Jens manade på och peppade vilt vid sidan av planen. Detta kunde man hämta in. Bara att kämpa på. När halvleken var slut stod det 0-2 och man hade lite att snacka om i pausen.
Andra halvleken blev rena målkavalkaden.
MAIF reste sig och reducerade. Phille lyckades tråckla in bollen på Oskars hörna och det stod 1-2. MAIF hade vittring igen.
Glädjen grusades en aning när FTT drog ifrån med 1-3, men de gula gav inte tappt. Martin fick sätta 2-3-målet. Vittring igen.
Tyvärr hade de blåa en lång kille, som förutom att han är ett par år äldre, också var den som låg bakom de flesta målen. Han fick ofta fritt spelrum och hjälptes fram av sina lagkamrater. FTT drog ifrån med 2-4 och 2-5.
Några huvuden i MAIF började hänga, men Erik & Jens peppade. Tappra föräldrar puschade så gott de kunde från sidlinjen. Till slut lyckades Phille trycka in 3-5-målet.
Det hjälpte dock inte. Det kändes som om våra killar gett upp i regnet. Brorsonen, som vanligtvis kämpar tappert verkade inte vilja springa mer. Han satte endast fart då han fick en passning. Det var inte den roligaste matchen grabbarna varit med om.
Innan domaren blåste av matchen, hann FTT göra ytterligare ett mål. Slutresultatet blev således 3-6.
Nu är det bara att lägga detta bakom sig och kämpa vidare. En svacka kan alla lag ha. Våra duktiga killar kommer tillbaka. Det är jag säker på.
Ännu en sak måste nämnas, som var oerhört irriterande i matchen. MAIF bär gula tröjor, svarta shorts och gula strumpor, vilket är matchdräkten hela vägen från knattestadiet till A-laget. Denna dag bar domaren gul väst över sin svarta tröja, svarta shorts och gula strumpor. Jag kan inte säga hur många gånger killarna i vårt lag gjorde en felpassning pga av de i ögonvrån såg domaren och trodde han var en medspelare. Det var helgalet. Så ska det väl ändå inte få vara?
Det var inte förrän efter halva andra halvleken, som killen drog av sig västen.
Nåja, matchen är spelad och resultatet satt. Nu ska vi se framåt. Bättre lycka nästa gång, killar! Jag tror på er.