fredag 15 augusti 2008

SUCK, vilken pissmatch!


Hade det inte varit för det mycket trevliga sällskapet i bilen på väg till och från Jönköping igår, så skulle jag skickat en räkning till MAIF:s A-lag, en väl saltad räkning för reskostnader, sveda & värk. Det var en otroligt usel match våra älskade gulsvarta grabbar bjöd på.
0-0 mot Jönköping Södra är inget resultat jag är nöjd med i nuläget.




Visst är det så att man inte kan vinna alltid, men ska man för den skull förlora alltid?

Denna gången blev det inte förlust, men det kändes nästan som det när vi packade ihop oss och for hem.




Regnet stod som spön i backen under vissa delar av vägen upp till Jönköping, men då vi kom fram skingrades molnen och de få droppar som försökte skrämma bort oss i början av matchen, fick vackert hoppa tillbaka dit där de kom ifrån. Det klarnade upp och höll sig renfritt under resten av matchen.





Som vanligt hoppades vi ju på seger. Kan man annat när tabellen ser ut som den gör? Mjällby AIF ligger och nosar topplagen i rumpan och J Södra kämpar för sin SE-existens i botten. Det borde varit en ganska enkel munsbit att mumsa i sig för Listers stolthet.

Visst, du har rätt!... Man kan inte alltid tro på seger bara för att det är ett hopp i poängligan mellan lagen som möts... Men varför i hela fridens namn, spelar MAIF så himla dåligt när de har chansen att rycka ifrån mellanlagen som hotar underifrån. De kan ju för guds skull inte leva på andras tabbar och misstag omgång efter omgång. Turen är till för Lotto-spelare. Spelar man elitfotboll, måste man använda den skicklighet som tagit en dit man är.




Det var egentligen ingen mer än Asper och Robledo som fick riktigt godkänt i gårdagens match. För att citera en god vän...: "Alla var nerpissade. De enda som slipper blöja är Asper och Robledo." Det låter kanske hårt och barnsligt, men jag håller med. Grabbarna kan mer än så och på pappret håller de en mycket högre klass än de visade på Stadsparksvallen i Jönköping. Inte ens Wille kom upp i den standard han alltid har annars. Alldeles för många tabbar.

Skoog ska vi inte ens tala om. Karln blir ju sämre och sämre för varje match. Ingen risk att vi tror att han ska frälsa laget. Han lunkade fram över plan och kom fram till händelserna i lagom tid för att vända igen. Så här har vi verkligen ingen nytta av honom.

Och Eken... Nä... Här finns mycket mer att önska. Han kan väl få en etta på en skala av 5 nuffror...




Vad domaren dömde för spel, det vete endast gudarna... För inte var det fotboll i alla fall...

Han viftade med kortet mot våra gula spelare lika ofta som jag byter behå. Flera av varningarna var mycket svåra att förstå.

Lite kompensation fick vi under senare delen av matchen då han faktiskt upptäckte en del fulheter som de gröna åstadkom. Nu har de två backar avstängda i nästan omgång. Det gynnar ju inte oss, men det känns lite skönt i alla fall.










På det hela taget var det en skräpmatch. MAIF kom inte upp i sin standard och J Södra levde ganska länge på alla avblåsningar i deras favör. Det var inte förrän i den sista kvarten som smålänningarna började hämta mark och kunde ligga på. Tack vare Aspers fina räddningar, så överlevde MAIF med nöd och näppe och kammade hem ännu en pinne.




GRATIS-läktaren! Väldigt många människor stod på vallen utanför "arenan" och tjuvtittade på matchen. Höjden av snålhet, men så var vi ju i Småland. Ska tilläggas att jag ju också är smålänning.



De svartmuskiga ordningsvakterna hade inte mycket att göra.




En mycket uttråkad värd.





Denna gången slapp jag fotografera nacken på karln. Han ser ju riktigt trevlig ut =)







Vi blev ganska många som klappade, tjoade och hoppades på MAIF-klackens lilla del av ståplatsläktaren. För en gångsskull slapp vi bli uppfösta på en gavel där man inte ser ett smack. Kanske hade det gått upp ett ljus för arenapersonalen att vi inte är så farliga.




Mattias Asper, räddaren i nöden. Än en gång... Jag tar tillbaka allt negativt jag sa innan seriespelets början. Du har räddat laget måååånga gånger, Mattias! TACK!





När Erton skadade sig kom Tobbe in som en frisk fläkt och på egen hand skapade han ett par farliga situationer, som tyvärr inte resulterade i mål. Adam (bilden ovan) ersatte Sasa och Löken kom in istället för Skoog, som alldeles för sent, blev utbytt.
Ingen av dessa kan egentligen betygsättas. De var inne för kort tid. Tre spelare kan knappast reparera de "skador" övriga laget åstadkommit under hela matchen.







Nej *suckar* nu blickar vi framåt mot hemmamatchen på tisdag. Då ska förhoppningsvis spelarna torkat rumporna och benen från kiss, och prestera ett bättre spel. Marcelo kommer på besök med sitt nya lag LB07 och jag gissar att han kommer storspela. Han vill visa vad han verkligen går för, då han tydligen tror att alla här uppe var emot honom. Se upp för honom!




Resan hemåt gav tillfälle för mycket fotbollssnack och gnäll. Analyserna haglade bland säten och gallan studsade i vindrutan. Med all rätt.
Trots det var vi tvungna att stanna och fylla bukarna. Man blir hungrig av att gnälla.
Välmött på Strandvallen på tisdag! Ta med solen, värmen och ett sjuhelvetes spelhumör, så kanske det smittar av sig till dem på planen.
Tills vi ses igen... KRAMEN!


























Inga kommentarer: