söndag 3 augusti 2008

Stora Harrie Cup 1-3 aug 2008

Fredag 1/8
Sommaruppehållet för Edenryds IF:s F10 slutade något tidigare i år än det brukar. De samlades i tisdags och torsdags för att träna ihop sig inför sommarens stora begivenhet, Stora Harrie Cup i Kävlinge. Jag vet inte hur det var för de andra tjejerna, men för Dottern var det allra första cupen och hon var rejält sugen på att spela boll.

Jag vill ge hela laget, inkl tränarna Mattias & Håkan en stor eloge för denna väl genomförda turnering. Alla fick kämpa i gassande hetta, men ingen klagade. Flickorna var så himla duktiga.

Det var bestämt att vi skulle samlas på Harrievallen i Kävlinge kl 14.30 på fredagseftermiddagen. Tjejerna fick sina matchställ och gick för att byta om. Föräldrar och syskon bänkade sig med brassestolar, matsäckar och diverse andra förnödenheter, för att klara hettan och väntan. Det är ju inte mycket man kan göra som åskådare. Laget gör det tyngsta jobbet.



Inför första matchen i gruppspel A, gick tränarna igenom taktik och uppställning med de förväntansfulla flickorna. Svetten lackade redan nu, men det fick inte påverka. Vattenflaskorna fylldes med nytt, friskt och kallt vatten mellan varje match.





Kom igen nu, tjejer! Det här fixar vi. Lätt som en plätt!!!




Taggade till tusen satte flickorna fart. Match 1 spelades kl 15.50 mot Stehags AIF, där Edenryd fick agera bortalag.
Ingen visste något om motståndet, då lagen i denna cup, var helt nya för våra tjejer. Det var bara att spela boll och göra sitt bästa.




Och det gjorde de. Allihop! Stehags AIF hade inte mycket att sätta emot när de grönvita virvelvindarna drog fram över planen. Mål efter mål dundrade in bakom den stackars lilla tjejen i motståndarlaget.



Lilla Emmy K var en av matchens målkanoner.



Bilden är något suddig, men man kan skönja tungan, då Felicia koncentrerar sig på spelet. Det har blivit hennes kännetecken. Heja Ia!



Vad kan man säga? Vi hade inte kunnat önska oss en bättre start på dagen. 6-0 till våra underbara fotbollsspelare. GRATTIS!




Matchens målgörare:
0-3 (eg självmål av Stehag) och 0-5 Felicia, 0-6 Fanny, 0-4 Kamilla, 0-2 Emmy K och så 0-1 Klara



Nämen... E det inte självaste Claes Malmberg? Jo minsann! Han dök upp vid sidlinjen av planen strax innan matchens slut. Vad kul att han fick se våra duktiga flickor vinna så stort. Han var på plats i egenskap av pappa och skulle i nästa match se sin son spela boll. Han sa att det var tur att vårt lag bestod av tjejer, så "hans grabbar" skulle slippa så hårt motstånd. Jag håller med. Det är inte lätt att möta Edenryds IF:s F10.



Efter ca 1 timmes väntan var det dags för match nummer 2 för dagen. Nu skulle Edenryd agera hemmalag och möta lite tuffare motstånd i form av Stora Harrie IF.



Kamilla jobbar hårt i värmen.



En tufft uppvaktad Klara.
Backlinjen hade inte mycket att göra i första matchen, men nu i andra, fick de bekänna färg. St Harrie låg på och tog ledningen med både 1-0 och 2-0.



Emma & Victoria sköter bollen fint.


Hörna för de grönvita. Elin & Fanny markerar motspelare.




Alla flickorna var jätteduktiga. Det är verkligen inte lätt att röra sig i den heta solen, dessutom spela fotboll. Jag är så imponerad av vad de åstadkom. Med stort hjärta tog de sig samman i andra halvlek och reducerad och kvitterade. En "pinne" till i protokollet. Obesegrade ännu en gång. Jättebra gjort, tjejer!



Klart man kan göra vågen även vid oavgjort.



Fanny blev matchens stora måltjuv. Hon gjorde båda Edenryds mål. Duktigt, vännen!



Familjen Chmiel & pappa Karlsson slappar i väntan på nästa match.



Andra var betydligt mer intresserade av pågående match bredvid oss.



Supertränaren Ekstrand fick inte vara ledig. Är man inte på plats på träningen, blir man jagad per telefon istället.

Solen började gå ner. Det blev lite svalare. Alla skulle vänta ca 1,5 timmar till nästa match. Det blev dags för lek, vila, mat och prat. Det var lite nervös stämning i luften. Hur skulle sista matchen bli? Skulle laget ta poäng och klara sig till A-slutspelet? Alla hoppades. Inte minst laget.




Samling för taktik och försnack. Det krävs mycket peppning när det börjar bli kväll och man är trött. Det har varit en lång, het dag, med två matcher avverkade. Håkan och Mattias gjorde ett kanonjobb med att få igång flickorna igen. Nu visste man att det krävdes bra spel. Kommande motståndare hade vunnit sina båda matcher med klara siffror och skulle säkert inte vika ner sig så lätt.


Lite mental träning och peppning inför matchstarten.



Något försenade kom så 3:e och sista gruppspelsmatchen igång. Edenryd agerade ännu en gång hemmalag och fick möta Möraps IF.



Emelie svischar förbi, så kameran nästan hoppar ur händerna på mig.



Annie tampas om bollen.



Nr 5 Elin i full karriär mot bollen.




Den sista matchen blev också den klart tuffaste. Nu fick tjejerna känna på starkt motstånd, men de stod upp bra. De fick bra användning för allt de fått lära sig på träningarna. Visst blev det mycket tjoande och ropande från sidlinjen av galna föräldrar, inkl undertecknad, men så är det. Man blir upphetsad och vill hjälpa till. Dock kan det vara så att man stjälper mer än hjälper, men... Ibland kan det behövas extra röster, när flickorna inte kan höra tränaren så bra.




Vicky jobbar på.




På bollen Ina. Den e din!




Felicia måste hinna först!



Akta Emmi, motspelare till attack!




Det är inte ofta Fanny släpper bollen ifrån sig. Hon är också mycket bra på att ta den från motspelaren.

Det var inte mycket att göra åt Mörapsflickorna. De tog ledningen med 2-0 och det såg länge ut som om de skulle dra ifrån mer. Våra kämpande tjejer var superduktiga och spelade hur bra som helst. De vägrade släppa in fler mål, istället tvingade Fanny in reduceringsmålet.



Tack för god match! Resultatet blev 1-2. Edenryd samlade ihop 4 fina poäng i gruppspelet och blev, pga jättebra målskillnad, klara för A-slutspel på söndagen. Kanonroligt! En riktig fjäder i hatten, bara det.



Fanny blev enda målgörare ännu en gång. Bra gjort!
Nu var det dags att vila över lördagen. Många i laget campade i trakten, medan vi och några andra körde ner för dagen. Alla skulle nu ta det lugnt, samla sig och hämta nya krafter inför stundande slutspel.
Söndag 3/8


Kl 10.55 var det återigen samling vid det grönvita tältet. Vädret var helt annorlunda denna dag. Regnet stod som spön i backen och det var inte alls lika varmt. Måtte det bli uppehåll snart.


Det var ett mycket taggat lag som gick ut på plan för att spela semifinal. Edenryd agerade bortalag mot Torns IF, från Lund. Dessa tjejer hade gått obesegrade genom grundspelet, så vi visste att det var tufft motstånd att möta.







En trött lagkapten springer ut för byte.






Vi bjöds på en vansinnigt spännande match. Våra flickor stod upp bra emot de taggade Lundatjejerna. Första halvlek slutade mycket rättvist oavgjort och vore det inte för det snöpliga målet några sekunder in i andra halvlek, så hade kanske de grönvita tagit hem segern. De kämpade verkligen till sista svettdroppen och hade förtjänat att få vinna. Matchen slutade 1-0 till "de andra".



Tränar-Håkan gillar cuper.




Tränar-Mattias är trött.



Fam Carlsson-Ekstrand vilar i solen, som äntligen kommit för att stanna igen.




Det blev en låååång, dryg väntan på matchen om 3:e pris. Den skulle, enligt schemat gå av stapeln kl 16, men flyttades gång på gång fram pga förseningar.



Klipporna Emmy & Ina.



Glada tränare! Det förstår jag, med så duktiga tjejer i sitt lag. Njut!



"Tungan", även kallad Felicia, eller var det tvärtom??? Här myser hon i alla fall med mamma.





Flera gånger samlades flickorna för att tagga igång, och flera gånger fick de gå och sätta sig igen. Arrangörerna hade inte räknat in förlängningar och straffsparkar i sin tidsplan, vilket resulterade i så mycket som en timmes försening. Det var inte lätt för lagen att hålla sig fokuserade.
Kom igen nu! Dags att vinna bronset.



Tungans pappa är självutnämnd linjedomare. Ingen annan vill ju ha den uppgiften.





Full fart framåt nu, tjejer! Här ska vinnas. Blir det seger, så hamnar de på en hedrande 3:e plats av 8 lag. Det ni! Det är något att skriva hem till mormor/farmor om.




I brons-matchen bjöds motståndet av Södra Sandby IF. Det var inte lätt för något av lagen. De spelade jämnt och bra allihop. Dock tycker jag att våra flickor var strået vassare. Det syntes lång väg att de inte skulle ge sig så lätt.




Emma B är först på bollen.

Så kom så äntligen det förlösande 0-1-målet (Edenryd bortalag). Emmi C tvingade in bollen via stolpen, rätta mig om jag har fel. Det kan ha varit en ren träff. Jag såg inte bollens bana helt. I vilket fall som helst var det suveränt.




Lilla My, en av backklipporna.



Emma E sköttes sig fint i målet under alla matcherna. Ömsöm hade hon lite att göra, ömsom mycket. Duktig är hon!




Bara för att de tagit ledningen gick det int att slappna av. S Sandby gjorde allt för att kvittera, så Edenryd fick kämpa vidare för att behålla ledningen. De bara MÅSTE ju vinna den här sista matchen.


Felicia i farten igen.




Det blev seger med 1-0 och 3:e-platsen var bärgad. Bra gjort, tjejer! Detta blir en kick inför det kommande, tuffa seriespelet, som drar igång inom kort. Då får laget flera helt nya motståndare att tampas med. En ny serie har bildats. Vi hoppas på lika fina resultat då som i våras och i denna cup.



Segern är vår, segern är vår....!



Matchens hjältinna; lilla Emmi C.



Dags för prisutdelning.



Dottern får sin medalj.



Alla i laget får var sin skön medalj. Dessutom föräras man med en fin pokal.


Ska det va så ska det... Tränarna får också ett band runt halsen. Det har de gjort sig förtjänta av.






Tjejerna beundrar pokalen.



Det fina, duktiga laget består av:
Stående: Mattias, Fanny, Klara Emma B, Annie, Emelie, Victoria, Kamilla & Håkan.
Sittande: My, Emmy, Elin, Felicia, Emmi & Ina.
Liggande: målisen Emma E.
Man kan bara inte vara mer stolt än jag är just nu. Det var superroligt att vara med på cupen med nästan hela laget. Alla var glada och positiva. Alla stöttade varandra och hjälptes åt. Alla hade roligt.
Nu hoppas jag på en rolig höstsäsong med seriespelet och många kommande cuper att visa upp sig i.
Tills vi ses igen... KRAMEN!












































































Inga kommentarer: