måndag 17 september 2007

Ödesmatch??

Har suttit här och studerat Superettans tabell en lång stund. Jag har vridit och vänt. Jag har räknat och kalkylerat. Hur det än blir ikväll, så måste Mjällby kämpa till sista blodsdroppen för att inte ramla ur serien i år. Som de spelat de senaste fem matcherna, så finns inte mycket hopp kvar hos oss åskådare.
En match spelades igår, men utgången där påverkar inte MAIF överhuvudtaget. Ljungskile tvålade till Enköping med 2-0 på hemmaplan och befäste sin andraplats i tabellen. Om Sundsvall slår Bunkeflo hemma ikväll, så går de upp på samma poäng, och då är det målskillnaden som kan kasta om de båda lagen. Sundsvall har bättre målskillnad än så länge.
Mjällby ligger inför dagens match på 10e plats, men kan, om det går helt emot dem idag, halka ner till 11e eller 12e, där hänger det också på målskillnader. Om Jönköping vinner mot Häcken, Landskrona tar Norrköping och Åtvidaberg visar MAIF var skåpet ska stå, så kan de gulsvarta hålla sig för skratt. Då får vi hoppas att gudarna står på vår sida i fortsättningen.
När nu spelat har blivit klart mycket bättre de senaste matcherna, varför kan då inte killarna göra mål och ta hem segern. Nu måste de göra något.
Om vinden kan vända igen och Mjällby kan visa samma fina spel ikväll som de gjorde den 26e juli, då de klart besegrade Åtvidaberg hemma på Strandvallen med fina 2-0. De lekte med bollen och styrde spelet. Då kanske de kan vinna ikväll och ta tre nya, välbehövliga poäng. De skulle med lite tur innebära avancemang i tabellen.
Om "vi" slår Åtvidaberg samtidigt som Norrköping snuvar Landskrona på en trepoängare och Häcken tar Jönköping, så tar vi klivet upp på 9e plats. Det skulle vara skönt med ett trendbrott.
Tyvärr vågar jag inte hoppas för mycket. Jag ska följa matchen på nätet och hålla tummarna.
Går det bra idag, så vill vi säkert åka till Malmö på söndag och se matchen mot Bunkeflo.
HEJA MAIF!

Inga kommentarer: