söndag 7 oktober 2007

Storebror mot lillebror

I avsaknad av SE-match tog vi oss till Svarta Led i Sölvesborg, denna soliga, men kyliga eftermiddag. Det var stor (?) invigning av nya konstgräsplanen. Den ena träningsmatchen avlöste den andra och dessemellan förärades vi ett tal av kommunalrådet (som jag aldrig hörde). Det enda som föll mig i smaken var kampen mellan SGIF och MAIF.

Mjällbykillarna såg pigga och spelsugna ut under uppvärmingen. Vi väntade oss en ren uppvisning. Med de senaste två matchernas segrar i ryggen och återvunnet självförtroende, skulle de inte låta Sölvesborgslaget, som ligger i div 2, få övertaget. Så kändes det i alla fall...

Det var många glada miner och omfamningar på plan innan matchen satte igång. Inför ett par hundra åskådare startades spelet och MAIF visade hur det skulle gå till. I mina ögon ägde Mjällby spelet mest hela tiden. Alla var pigga och alerta.

Det var inte en träningsmatch av normal standard, då den spelades i 2*20 minuter. MAIFarna styrde och ställde, men åstadkom inte mer än ett mål, som också skrevs i slutresultatet. Erton satte en riktig pärla i nät.

Rille fick fortsatt förtroende i mål och var den ende som inte byttes ut i pausen. Under första halvlek spelade de som förmodligen kommer vara startelvan nästa match, då Robin är avstängd. När andra halvlek kom igång, fick vi ses Sasa i spel igen. Mycket trevligt! Thomas hade även lånat in några juniorer, som gjorde bra ifrån sig.

Trots att MAIF inte gjorde fler mål och tog vara på sin överlägsenhet, var det härligt att se dem spela. Det var mycket spelglädje på plan, men också ett stort stycke allvar. En match är alltid en match! Man ska inte ge bort någonting. SGIF - MAIF 0-1
Idag fick jag lite av min abstinens stillad. Nu är det bara en vecka kvar till nästa hemmamatch, då mot BK Häcken. När de möttes i Göteborg den 28e juni, stannade 3-poängaren hos hemmalaget. Matchen slutade 1-0. Nu ska MAIF ta revansch. Häcken är det enda lag Mjällby inte tagit poäng av denna säsongen, så nästa söndag ska 3an stanna på Lister.
Tills vi ses igen... KRAMEN!






Inga kommentarer: